Itt jár Felgyő
JA slide show

Felgyő

E-mail Nyomtatás PDF

Felgyő Magyarország délkeleti részén, Csongrád megyében található, 1500 lakosú kistelepülés. A községet átszelő Vidre-ér mellett László Gyula régészprofesszor Árpád - kori települést és az úgynevezett Gedahalom feltárása során, Szent István korabeli templom maradványait tárta fel.
A török uralom után gróf Károlyiak majorokat építettek területén. Ezekből az uradalmi majorokból hozták létre az önálló falut 1948-ban. Az 1960-as évek elején 2,5 km-rel távolabb egy teljesen új faluközpont épült a puszta közepén. Ma egy rendezett, infrastrukturálisan jól ellátott kisközség fogadja az ide látogatókat. Általános iskola, Óvoda, Könyvtár, Orvosi rendelő, Posta, Polgármesteri Hivatal és üzletek szolgálják a lakosság igényeit.
A település mezőgazdasági jellegű. Szántóföldi és fóliás növényeket termesztenek és állattartással foglalkoznak az itt élő emberek.
1997-ben holland beruházással megépült a GROW-GROUP Magyar-Holland Palántanevelő Kft. majd három évvel később a RIJK-ZWAAN zöldségnemesítő, fajtanemesítő kísérleti és vetőmag termelő üzem, amely új munkahelyeket biztosított a községben. Az országban egyedülálló minőségű terméket gyártanak, gyárlátogatásra előzetese egyeztetés után van lehetőség.